KUPTA BALKABAĞI TATLISI
MALZEMELER
• 800 gr bal kabağı
• 1 su bardağı toz şeker
• 2 yemek kaşığı nişasta
• 1 çay bardak su
Süslemek İçin ;
Çekilmiş ceviz
Nar tane
Kaymak
Tahin
YAPILIŞI
• Öncelikle bal kabaklarını doğrayalım.
• Üzerine 1 su bardağı toz şeker ekleyip Geceden koyalım ki, suyunu bırakması için önemli
• Daha sonra ocağa pişmesi için bırakalım.
• Pişen yumusayan kabakları Başka bir kapta rondo ile iyice ezdikten sonra tekrar tencereye alalım.
• Bir kasede su ile açtığımız nişastayı tencereye ekleyelim ve pişirelim.
• Kıvamı muhallebi gibi oluyor.
• Kuplara koyalım ve süsleyelim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder