LABNELİ ZENCEFİLLİ HAVUÇ ÇORBASI
Malzeme
3 adet büyük havuç
1 soğan
1 patates
1 dilim taze zencefil
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
100 gr labne peyniri
1 su bardak süt
3-4 su bardağı su veya tavuk suyu
Tuz
Yapılışı
Havucun birini rendeleyelim (rende havuç daha güzel renk veriyor)diğer 2 si doğrayalım yağda iyice kavuralım rengini salsın 3 su bardak su koyalım .soğanı,ve patatesi temizleyip yıkayın gelişi güzel kesip tencereye koyun. Üzerine zencefili ve sarımsağı ekleyin. Tüm sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Yumuşayan sebzeleri el blenderinden geçirip pürüzsüz olmasını sağlayın. Ayrı bir tencerede zeytinyağını ve unu ilave edip unun kokusu çıkana kadar kavurun.sebzeli malzemeye ilave edin. Yıne blendarlayın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 5 dk pişirin. Sütü ve labne peynirini ayrı bir kasede karıştırmıştık o kaseye çorba suyundan ekleyip sıcaklığı dengeleyin ve Havuç çorbasına yavaşça ekleyip hızlıca karıştırın. Tuzu da ilave edip kaynatın ve ocaktan alıp servise sunun.Gerek olursa su ilavesi yapın kıvam için.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder