Çeşmi Nigar Çorbası Malzemeler
Çorba için:
• 1 adet soğan
• 1 yemek kaşığı un
• 1/2 çay bardağı zeytinyağı
• 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber (arzuya göre)
• 5 su bardağı su(yaklaşık)
Terbiyesi için:
• 1 adet yumurt sarısı
• 2 çay bardağı süt
• 1/2 adet limonun suyu
Üzeri için:
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 çay kaşığı pul biber
• 1 çay kaşığı nane
• 1 tatlı kaşığı salça(dilediğiniz türde)
YAPILIŞI
• Zeytinyağını koyduğunuz tencereyi orta-kısık ateşe alarak ısıtın.
• Soğanı rendeleyin veya küp küp doğrağın, tencereye ekleyerek hafifçe kavurmaya başlayın.
• Soğanlar şeffaflaşıp sarı bir renk almaya başladığında unu ilave edip kavurmaya devam edin.
• Mercimekleri güzelce yıkayın, süzün ve ardından tencereye ekleyerek bir tık kavurun.
• Üzerine suyu, tuzu ve karabiberi ekleyip pişmeye bırakın.
Mercimekler haşlanıp yumuşadıktan sonra tenceredeki çorbayı blenderdan geçirin.
• Bir kasede yumurta, limon suyu ve sütü malzemeler birleşinceye kadar çırpın ve terbiyesini hazırlayın.
• Ocaktaki çorbadan biraz alarak terbiyenin içine azar azar ekleyin. Terbiye hafif ılıklaştığında karıştırarak tenceredeki çorbaya ekleyin ve ocağın altını en kısık ayara getirin.
• Hafifçe kaynattıktan sonra altını kapatın ve ocaktan alın. Tuz ve baharat oranını kontrol edin, gerekli görürseniz takviye yapın.
• Servis etmeden önce üzerine dökmek için bir tavada tereyağı ve zeytinyağını hafifçe yakın, içine salça, pul biber ve naneyi ekleyin.
• Baharatlı yanık tereyağını servis edeceğiniz çorba üzerinde gezdirin. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder