KIYIR KIYIR
TALAŞ KURABİYE
MALZEMELER
250 gr tereyağ
3 su bardak un
1 tatlı kaşık Tuz
1 su bardak tan 1 parmak eksik soğuk su
Börek üzeri için
Yumurta sarısı
İç harcı
300 gr kuzu eti(minik doğranmış)
Yarım ölçü garnitür konserve
1 adet soğan
Tuz
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber,pul biber
• Kuşbaşı etleri olabildiğince küçük doğrayın.Daha sonra tencereye koyun ve iyice pişirin.Pişen etlerinize tereyağını ekleyin,ve kuru soğanı yemeklik doğrayıp kavurun.birazda beraber pişirin.garnitürü ekleyin.Üzerine yeterince tuz,karabiber,tarçın,kekik ve kırmızı biberi ekleyip beraberce kavurun.Sonrada ocaktan alın,soğumaya bırakın.
• Rondoya tereyağ ve ununuzu koyup 2-3 tur bızztlatın.suyunuza tuzu ve 1 tstlı kaşık sirke koyup kaşıkla karıştırıp rondoya dökün ve yine 2-3 tur bızztlatın.hamurunuz hazır.tezgahs strech film serin ve hamuru üstüne koyun tekrar üzerinden strech elinizle biraz bastırın ve buzdolabına.1 saat sonra çıkarın ve hafif un serdiginiz tezgahta oklava ile un serperek açın.Kalınlık milföy kareleri kalınlığında olucak.bıcakla keserek büyük kare veya istediğiniz şekilde yapıp içine harcımızı koyup zarf bohça yapalım.Veya rulo yapalım.Sonrada yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine,birleşim yeri alta gelecek şekilde dizin.Üzerlerine yumurta sarısından sürün.önceden ısıtılmış 190 derecede 30-35 dk.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder