İzleyiciler

17 Şubat 2021 Çarşamba

GNOCCHI (NIYOKKI)

Gnocchi (Niyokki)
İTALYAN MANTISI
MALZEMELER
•  6-7 adet Küçük boy patates (toplamda yaklaşık 600-700 gr)
• 2 adet yumurta sarısı
• 2 yemek kaşığı toz parmesan(varsa şart değil)
• 2 su bardağı un
• 1 tatlı  kaşığı tuz
• taze çekilmiş tane karabiber
• çay kaşığı ucu ile toz muskat
• pirinç unu(gnocchilerin zeminine serpmek icin)
SOS İÇİN
herhangi bir makarna sos
(Ben mantar sos kullandım)
YAPILIŞI
Patatesleri İyice yıkayıp kabuklarını soymadan çatal ile delerek 200 derece fırında pişirelim.çoğu tarifte haşlayarak da patatesler yapiliyor.fakat fırında daha kuru olacağı için unu daha az koymamızı sağlıyor.pisen patatesler Sıcağı sıcağına kabuklarını soyup tuz,k.biber,muskat ile pürüzssüz püre haline getirelim. Püre patatesleri biraz soğuttuktan sonra  hamuru yapmaya  başlayalım.bu aşamada yumurta sarıları ve unu kontrollü koyarak çok fazla yoğurmadan,nedeni ise yoğurdukça un ister patates oyuzden çok yogurmuyoruz poğaça hamuru kıvamında oluyor zaten hamur tamamdır.buzdolabinda biraz dinlensin.
Mutfak tezgahını hafifçe pirinç unu ve biraz un serpelim Hazırladığımız hamuru rulo yapıp bezeler çıkartalım. sonra ince uzun rulo şeritler halinde  şeritlerden küp şeklinde dilimler çıkartın. Çok büyük olmamalarına dikkat edin.
Hafif bir şekilde pirinç unu serperek çatalın arka yüzeyinde veya benim tırtıklı kesicim gibi döndürerek şekil verin. Yine pirinç unu serptigimiz tepsi üzerine birbirine yapışmayacak şekilde dizin.
Gnocchi hamurlarını  tuz eklediğimiz kaynar suda, kapağı açık tencerede haşlayın. Suyun üzerine çıkan gnocchi hamurları haşlanmış demektir.6-7dk da oluyor.Birde hepsini birden atmayın suya 3-4 parti yapın

Diger yanda tavaya az tereyağ ve siviyag koyup süzgecle aldığımız gnocchileri tavada arkalı önlü kızartıp tabağa alalım.
Bu aşamada İstediginiz sosu kullanabilirsiniz
Ben makarna sosu olarak mantar sos kullandım.onuda pişirip kizaran gnocchi leri sosa atın 1-2 çevirin.Enfes gnocchi ler hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder