İRMİK KAYMAĞI İLE CEVİZLİ BURMA BAKLAVA
Malzemeler;
1 yumurta
Yarim çay bardağı sıvı yağ
Yarim çay bardağı yogurt
Yarım çay bardak su
Yarım çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sirke
3-3,5 su bardak kontrollü un
Üzeri icin
125 gram tereyağ
Yarım çay bardak sıvıyag
İç malzeme
2 yemek kaşık irmik
1 su bardak süt
Ceviz
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Biraz limon
YSPILIŞI
İlk olarak hamur için tüm malzemeyi karıştırıp güzelce yoğuralim.Hamur vakit varsa en az 1 saat dinlendirilir. O sırada serbeti hazırlayalım serbeti kaynatıp 20-25 dk da kıvamlı olması icin kısık ateste limon damlatıp pişirelim.diger yanda, irmik kaymağı için irmik ve üstümüzü pişirelim muhallebi kıvamı olucak ve soğutalım soğukken üzerine streç film koyalım kurumasın.
Şimdi hamura başlayalım 5 esit beze yapalım.Açacağınız büyüklüğü aslında siz ayarlıyacaksiniz.ben küçük beze yaptım daha kolay açtım.bol nişasta ile ince olarak ilk bezeyi açıp üzerine ceviz serpin. Sonra yufkayı 4 parçaya bölüp ince oklavaya sarıp ucunu biraz bırakıp oklavanın iki ucundan büzüp oklavadan çıkartıp daire yapalım ortasına irmik kaymağı ve bir tam ceviz koyalım ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Tepsiniz dolana kadar aynı işleme devam edin. Üzerine erimiş tereyağı gezdirilip önceden ısıtılmış alt-üst 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.yaklaşık 45-50 dk. tatlı ilk sıcağı çıkacak ve ılık şerbeti tatlıya dökün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder