TAHİNLİ UN HELVASI
MALZEMELER
100 gr tereyağ
1 çay bardagı sıvıyağ
2 su bardagı un
5-6 yemek kaşığı tahin
Şetbet için:
1.5 su bardagı şeker
1.5 su bardagı su
Yapılışı:
İlk olarak şerbeti için şeker ve suyu kaynatalım.Daha sonra yağları eritip unu ekleyelim kısık ateste rengi dönene kadar sürekli kavuralım.Rengi hafif koyulaşacak.çok koyu renk seviyorsanız kavurma işlemi biraz uzun sürüyor.tabi yakmadan en önemli nokta yoksa helva acı tat verir. sonra hemen şerbeti verip sürekli karıstıralım. Bu sırada helva katı kıvam olacak ve ardından tahin ekleyelim 2-3 dakika kadar daha tutup ,sıcakken hemen şeklini verelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder