HAŞLAMADAN FIRIN MAKANRNA
Malzemeler:
2 yumurta
2,5 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 kutu 200 ml krema
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz (peyniriniz çok tuzluysa tuzu azaltın)
karabiber
Yarım paketten biraz fazla kelebek makarna (herhangi makarnadan olur)
Kaşar peynir (rendelenmiş)
Beyaz peynir (ezilmiş)
Yapılışı:
Bir karıştırma kabına yumurtaları kırın. Süt,su,krema,baharatlar,tuz(bensoğan ve sarımsak tozdan koydum)ekleyip iyice karıştırın. Ardından kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Kaşar peyniri, beyaz peyniri ve makarnayı ekleyip karışımı bir fırın kabına boşaltın. makarnayı haşlamadan ekliyoruz.paketin yarısında biraz fazla)Üzerine strech film çekip geceden veya 5-6saat buzdolabında dinlendirin. Daha sonra üzerine ekstra kaşar peynir ekleyin. 200c fırında kızarana kadar pişirin.ysklasik 30 dk sürüyor pismesi. Fırından çıkınca dinlendirip servis yapabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder