TAVUĞU SOSLAMAK İCİN
MALZEMELER
5 adet derili kalcalı tavuk budu
1 çorba kaşığı domates salçası
1 corba kaşığı biber salcasi
1 çay bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı karabiber
4-5 diş sarımsak ince kıyılmış
Yeteri kadar tuz
Pilav için:
2 su bardağı baldo pirinç
2,5 Su bardak su
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 corba kaşık tereyağ
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 büyük soğan
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
1'er çay kaşığı yenibahar, nane ve karabiber
Yeteri kadar tuz
YAPILIŞI
Öncelikle pilav için pirinci ılık tuzlu suda 30 dakika dinlendirin. Daha sonra yıkayıp, suyunu iyice süzün. Zeytinyağını tavaya alıp Soğan ekleyip pembeleşene dek kavurmaya devam edin. Ardiindan rendelenmis havuc ekleyin,dolmalik fistigi kavurun ve Pirinç ekleyip, 10 dakika kavurduktan sonra kuş üzümü, yenibahar, nane ve karabiber ilave edip tuzunu ayarlayın. 2 buçuk su bardağı suyu ekleyin ve önce harlı sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp dinlenmeye bırakın. Kalçalı butların kemiklerini çıkarın (ben kendim yaptim ama zor gelir ise kasapta cikartirabilirsiniz) sos malzemelerini karistirip tavuklara iyice yedirin ve 1-2 saat o sosta bekletin.bir kasede 1 adet açılmış tavuk budunu derisi dışarı- da kalacak şekilde bir kasenin içine yerleştirin. Ortasına pilav koyup, kenarda kalan tavuk parçalarını ortada birleştirin. Ters çevirip fırın tepsisine alın. Kalan tavuk butlarını da aynı şekilde hazırlayın. Ve sosu tavukların üzerine gezdirin.uzerine yağlı kağıdı ıslatıp kapatın onun üzerindende Alimünyum doluya koyup Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dk sonra üzerini kaldırıp bir 10-15 dk kızarana dek pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder