LÜBNAN USULÜ KABAK DOLMASI
(Kousa Bi Laban (Makhshi Kousa)
MALZEMELER
Dolma İçin
1 kilo kabak (en küçüklerinden 8-10 tane seçin)
400 gram kıyma (tercihinize göre dana veya koyun)
2 orta boy soğan
1 dolu çorba kaşığı dolmalık fıstık (kullanımı isteğe bağlıdır)
1 dolu yemek kaşık kuş uzumu
Tuz
Karabiber,kimyon,pul biber,yenibahar,nane
Yoğurtlu Sos İçin
1 kg yoğurt
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1,5 -2 bardak su
1 yumurta sarısı
Yapılışı:
Kabaklar için
• Kabakların kabuklarını kazıyın.
• Kabak oyacağı ile dışlarını delmeden içlerini dikkatlice çıkarın.biraz tuzlu suda beklesin.
• Sonra kabakları iyice yıkayıp süzün
• Yemeklik ince doğradigimiz soğanları biraz yağ ile kavuralım
• Soğanlar kavrulunca sarımsak dolmalık fıstık ve kuş üzümleri ekleyip kavurmaya devam.kıymayı da ekleyelim orta ateşte karıştırarak pişirin. Kavrulan kıymaya baharatları ekleyelim.kiymali harç soğusun.
• kabakları soğuyan kıyma ile dolduralım ve kıymayı kavurdugumuz tencereye bol yağ koyup yağda iyice kızartalim.ve peçete koyduğumuz tabakta fazla yağını çektirelim.
Yoğurtlu sos için.
• 2 çorba kaşığı mısır nişastasını 1 bardak suda açalım.
• Yoğurt ve yumurta sarısına nişastslı suyu ekleyip iyice karıştıralım.ve pişirelim biraz kalınlasacsk sosumuz.yogurt çorbası gibi.
• Pişen sosa dolmalari koyalım.tuz ve duruma göre su ekleyelim.kısık ateşte tencerenin kapağını kapatıp kabaklar yumuşayana kadar 30 dakika pişirelim.ara ama karıştıralım.en son servis sırasında tuz ekleyelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder