İzleyiciler

21 Mart 2021 Pazar

ETLİ ÇUDU

ETLİ ÇUDU
MALZEMELER
2,5  su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşık şeker
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta
100 gr tereyağ
Yaklaşık 5,5 su bardağı un

Ara katlar için
Buğday Nişasta(açmak için)
150 gr tereyağ
Yarım su bardağı sıvı yağ

İÇ HARCI İÇİN
300 gr kiyma
2 kuru soğan
4 diş sarımsak
1 yemek kaşık dolmalık fıstık
1 tutam maydonoz
SıvıYağ
tuz ,kimyon,nane,pul ve toz kırmızı biber,toz kişniş ve karabiber

YAPILIŞI
Hamur için İlk olarak 1 su bardak ılık süte maya ve şekeri koyup 10 dk bekletelim.o sırada derin bir kaba yumuşamıs tereyağ,yumurta,tuz,1,5 su bardak sütü karıştıralım ve bekleyen mayalı sütüde ekleyelim.yavaş yavaş unumuzuda koyarak güzelce yoğuralım.orta yumusaklikta hamur olucak uzerini ortup buzdolabında  30 dakika bekletelim. bu arada iç malzemesi için soğan,sarımsak,dolmalık fıstık  kavurup kiymayi ekleyelim ve pişirelim.en son baharatlar ve maydonoz ekleyip hazirlayalim.soğusun
Mayalanan hamurdan 10 eşit bezeler yapalım hafif nişastalı zeminde bezeleri  teker teker nişasta yardımı ile  acabildigimiz kadar ince acalim.Tezgahımızın üzerini erittiğimiz tereyağ-sıvıyag karışım ile yaglayalim. actiginiz yufkayı serip kenarlarindan çekiştirerek büyütelim ve uzerini erimiş tereyağı surelim ikinci yufkayı da acip yag surulmus yufkanin uzerine serip onuda kenarlarindan çekiştirerek büyütelim butun bezeler bitene kadar ayni islemi uygulayi en usttekinede yağ sürüp sıkı bir rulo sariyoruz 3-4 cm genişliğinde kesip orta kısmına cukur açıp iç malzemesini koyup kapatip tepsiye alıyoruz hepsi bittikten sonra üzerini bir bezle örtüp 20 dakika bekletiyoruz bu arada firini 180 derece alip isitin mayasi gelen böreklerin üzerine sumak serpelim ve   pişirelim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder