İzleyiciler

20 Mart 2021 Cumartesi

PAÇANGA MAKARNA

MAKARNA İÇİN
Malzemeler:
2 yumurta
2,5 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 kutu 200 ml krema
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
karabiber
Yarım paketten biraz fazla kelebek makarna (herhangi makarnadan )
İç malzemesi için:
• 4 adet çarliston biber
• 2 adet büyük boy domates
• 100 gram çemeni sıyrılmış pastırma (ince kıyılmış)
• 3 adet kapya biber
• 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
• 100 gram dil peyniri

YAPILIŞI
Bir karıştırma kabına yumurtaları kırın. Süt,su,krema,baharatlar,tuz(bensoğan ve sarımsak tozdan koydum)ekleyip iyice karıştırın. Ardından  kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Çiğ kuru makarnayı ekleyip karışımı bir kaba boşaltın. makarnayı kuru çiğ hali ile  ekliyoruz.paketin yarısında biraz fazla)Üzerine strech film çekip geceden veya 5-6saat buzdolabında dinlendirin. Yspacagıniz zaman iç harcı için  kapya,carliston,domates dilimleyin.kasarı rendeleyin.firin kabına yumussmis makarnanın yarısını serin.ic harcı yayın üzerine kalam makarna harcını döşeyin.Daha sonra üzerine ekstra kaşar peynir ekleyin.  200c fırında kızarana kadar pişirin.ysklasik 30 dk sürüyor pismesi. Fırından çıkınca  dinlendirip servis yapabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder