İzleyiciler

23 Mart 2021 Salı

PALMIER KURABİYE

PALMIER KURABİYE
MALZEMELER
• 4 adet yaprak  milföy hamuru
• Yarım su bardağı toz şeker
• 1 adet yumurta beyazı
• Ceviz veya fındık (rondoda ince çekim)

YAPILIŞI
Oda sıcaklığındaki 2 adet milföy hamurunu tezgaha alın. Yan yana koyun ve orta kısmı elinizle birbirine yapıştırın.Ön yüzeyine yumurta beyazı sürün ve toz şekeri serpin. Merdane yardımıyla üzerlerine bastırın ve toz şekerlerin yüzeye yapışmasını sağlayın. Arka yüzeyini çevirip aynı işlemi arka yüzeyine de uygulayın. İnce çekilmiş ceviz veya fındığı serpin.ve merdane ile geçin Ardından her iki ucundan rulo şeklinde sarmaya başlayın. Ruloları ortada buluşturun.buzlukta 20 dk bekletin.daha muntazam kesebilmek için. 1 parmak kalınlığında kesin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine tekrar toz şeker serpin. 185 derecede öncede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar 20  dakika kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder