FIRINDA TERAYAĞ DOLGULU TURUNÇGİLLİ
BÜTÜN TAVUK
• 1 adet bütün tavuk
• 5 YK Tereyağı
• 1 adet portakal
• 1 adet limon
• 1 adet mandalina
• 5 adet sarımsak
• 1 adet soğan
• kekik,pul biber,tane kimyon,karabiber,tyz
Yancısı
Patates
YAPILIŞI
İlk olarak bütün tavuğumuzun içini dışını iyice yıkayalım ve süzdürelim.Derisi ile tavuk arasına elimizi sokarak derisini açtıralım ama önemli püf yırtmadan nazikçe.Bir kenarda öyle beklesin.
Diğer tarafta tereyağ,limon,portakal,mandalina kabukları rende yapalım.Portakalın,mandalina ve limon sularını sıkalım.Tereyağa hepsini karıştıralım.Baharatları ekleyelim karıştıralım.soğan ve sarımsaklaeda rende.Derisini açtığımız tavuğa yine elimizi içine sokarak tereyağını içerken heryerine yayalım.Göğus kısmı kuru olacağı için oraya daha bol sürelim.Alttan ip veya fırın bağı ile kanatlardan geçirerek bağlayalım,butlarıda bağlayalım.Burdaki amaç tavuğun için de sosun kalmasını sağlamak.Maksat su bıraktırmamak.
Derisine sos sürmeye gerek yok.Yanına isterseniz patates,havuç,biber koyabilirsiniz.
150 derece fırında 1-1:30 saat te pişiyor.Enfessss oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder