ERZURUM USULÜ UN HELVASI
Malzemeler;
125 gr. tereyağı
Yarım su bardak zeytinyağı
2,5 su bardağı un
1,5 çay bardak toz şeker (Arttırabilirsiniz)
YAPILIŞI
Bir tencereye tereyağı Ve zeytinyağı alıp eritilir.
Eriyen yağa un eklenip, yağ ve un orta ateşte durmaksızın kavrulur. Biraz sabır gerekiyor bu aşamada.
Rengi kahverengi renk alan helvanın altı kapatılıp toz şeker eklenir. pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice karıştırılır. Kıvamını alan helva ilk etapta sıvı gibi gelicek ama servis tabağına alıp soğumaya başladıkça katılaşacaktır. Üzerini sıcakken ceviz ile süsleyebilirsiniz.
Bazı tariflerde şeker ile birazcık su ilave si gibi tarifler var orijinal erzurum un helvasında asla su yok bilginiz olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder