PAZI YATAĞINDA LEVREK FLETO
Levrek Sos için
• 4 adet levrek (8 fleto olucak derisiz )
• Yarım su bardak sıvıyağ
• 4 adet mandalina,1 limon
• 4-5 diş sarımsak ince rende
• Tuz ,k.biber,kekik,pul biber,taze biberiye(varsa)
Pazı için:
• 2 demet pazı
• 2 adet soğan
• domates sos
• 2 adet kapya
• 4 diş sarımsak
• Tuz
• Karabiber
YAPILIŞI
ilk olarak balıklar in sosunu hazırlayıp balıkları sosa yatırıp strech ve buzdolabına.
Diğer yandan pazı kavurma için,soğanlar,sarımsak yağda hafif kavuralım.Kapya biberleri doğrayıp onuda kavuralim.Domates sos ve sonra dogradığımiz pazilarıda ilave edip tuz karabiber kavuralım.
Soğuduktan sonra borcama önce pazı kavurma balık adedi ne göre balık altına koyuyoruz üstüne levrek fleto tekrar pazı kavurma tekrar levrek.Altta ve ortada oluyor pazı kavurma. Üstüne balığın sosunu dökelim ve 200 derece fırına.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder