Çıtır Kabak Tatlısı
Malzemeleri
• 1.2 kilo balkabağı (ben ince uzun kabak kullandım)
• 3 litre su
• 1 dolu kase sönmemiş kireç
Şerbet için
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 çay kaşık limon tuzu
4-5 adet karanfil
YAPILIŞI
• Öncelikle 1 kase sönmemiş kirecimize yaklaşık 3 litre su ekleyip bir gece suda kireci bekletiyoruz.Kireç dibe çökmüş olmalı.İlk esnada kireç su koyarken küçük bir patlama olabilir korkmayın ve birde su çok ısınıyor.Dikkatli olun.
• Bekledikten sonra ayıklayıp ince doğradığımız kabaklarımıza bir gece bekleyen kirecin üzerindeki kaymağını yani duru olan suyunu bardakla yavasca karıştırmadan kabakların üzerini örtecek kadar dolduruyoruz.
• 24 saat yani 1 gün de kabak ları kireçli suda bekletiyoruz.
• Bekledikten sonra kabaklarımızı duru suyla 3 -4 kez iyice yıkıyoruz ve gelelim pişirmeye.
• Yıkanan kabakları tencereye alıp üzerine 3 su bardağı şekerimizi döküyoruz .
• Ardından 3 su bardak suyumuzu ve limon tuzu ile karanfil atıp kaynamaya bırakıyoruz.
• Kaynadıktan sonra kısık ateşte 3 saat pişiriyoruz. altını kapatıyorz.
• Soğuduktan sonra nefismi nefis çıtır kabak tatlımız hazırr.
PÜF NOKTASI
KABAKLAR NE KADAR İNCE KESİLİRSE OKADAR ÇITIR OLUR.1 GÜN KİREÇLİ SUDA BEKLEMESİ ÖNEMLİ.SÖNMEMİŞ KİRECİ BEN NALBURDAN ALDIM.TAŞLAŞMIŞ KİREÇTİ.KABAKLARA KİREÇ KAYMAĞINI SYUNU BULANDIRIP KARIŞTIRMADAN DİKKATLİ DÖKÜN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder