SİMİT PİŞİ
MALZEMELER;
• 1 su bardağı ılık süt
• 1 su bardağı ılık su
• 1 yemek kaşığı toz şeker
• 1 paket kuru maya
• 1 yumurta
• Yarım çay bardak sıvıyağ
• 1 dolu tatlı kaşığı tuz
• Yaklasık 4,5-5 su bardak kadar un
• Sıvıyağ kızartmak için
Bulamak için;
• Süt
• Susam
YAPILIŞI;
• Derince bir yoğurma kabına süt, şeker ve suyu koyup mayayı ve 1,5 su bardak un ekleyip karıştıralım. Bulamaç gibi olsun.20-25 dk kadar bekleyelim.
• Sonra yumurta,sıvıyağ un u ve tuzu koyup yumuşak bir hamur yoğuralım.
• 30-35 dk kadar mayalandıralım. Mayalanan hamurumuzu mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım.
• Bezeleri önce susama sonra süte bulayalım. Merdane ile yuvarlak şekilde inceltip ortasını parmağımızle delip açalım simit şekli için ve Kenara alalım.
• O şekildede biraz mayalansın hepsini hazırladıktan sonra kızartalım.
• Sonra kızgın yağda güzelce kızartalım. Kızaran pişileri servis tabağına alalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder