İzleyiciler

25 Kasım 2021 Perşembe

ŞAŞLIK KEBABI

ŞAŞLIK KEBABI
MALZEMELER
• 1 kg Tercihen kuzu kuşbaşı veya ince kesim dana bonfile  
• 250 ml. krema
• 1/2 çay bardağı soya sosu
• karabiber
• Bol kekik
• 1 çay  bardağı sıvı yağ 
• 2 adet büyük boy kırmızı soğan
• Ve şiş

YAPILIŞI
• Şaşlık kebabı hazırlamaya uygun temizlenmiş kuzu ve dana bonfile yi parçalar halinde ince ince kesin.
• Krema, soya sosu, karabiber, kekik ve sıvı yağı derin bir karıştırma kabında karıştırın.Kırmızı soğanları şiş e uygun doğrayın
• Et dilimlerini ve soğanları  marinasyon karışımına bulayıp kapağını kapattığınız kapta, buzdolabında 24 saat bekletin.
• Marinasyon süresi tamamlanan eti buzdolabından alın. Kısa bir süre oda ısısında bekletin.
• soğan halkalarını 3 veya 5 parça et, bir parça soğan halkası olacak şekilde şişlere geçirin.
• Hazırladığınız kebapları tercihen daha lezzetli olması için ızgara grill de veya 240 derece fırın ızgarada aralarda ters yüz ederek pişirin. (Fırında yaparsanız en alta su du ayrı tepsi koymayı unutmayın ki kurumasın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder