KİLİÇE MARDİN SÜRYANİ ÇÖREĞİ
MALZEMELER
Kliçe Baharatı İçin:(Ben mardinden hazır aldım bu baharat karışımını)
• 1tatlı kaşığı toz tarçın
• 1tatlı kaşığı muskat cevizi rendesi
• 1tatlı kaşığı mahlep
• 1tatlı kaşığı toz zencefil
• 1tatlı kaşığı yenibahar
• 1tatlı kaşığı Toz karanfil
• Yarım tatlı kaşık anason
• 1 er tatlı kaşık çörek otu ve susam
Kliçe hamuru tarifi
• 150gram tereyağı
• 2 yumurta sarısı
• 1çay bardağısıvı yağ
• 1çay bardağısüt
• 1 yemek kaşık yoğurt
• Yarım su bardağı toz şeker
• 1paketkabartma tozu
• 1 dolu tatlı kaşığı kliçe baharatı
• 2yemek kaşığı nişasta
• (1 yemek kaşık sirke +1 çay kaşık karbonat karışımi)
• 4su bardağı (tepeleme)un
• 1-2yemek kaşığısusam
BULAMAK İÇİN
SUSAMLI İÇİN
(PEKMEZ SU KARIŞIM)
BADEMLİ İÇİN (YUMURTA SARI SÜR)
HALKA OLAN(PEKMEZ SU KARIŞIM)
YAPILIŞI
Kurabiyeleri yapmak için iç harcından başlayalım, hurmaları çekirdeklerini çıkarıp bir kabın içine doğrayalım, üzerine ceviz, sıvı yağ ve şekeri ilave edip elimizle çok fazla ezmeden yoğurup 4 eşit parçaya ayıralım. (Ben metro marketten hazır hurma püresi aldım)Hamuru hazırlamak için gerekli tüm malzemeleri bir kaba koyup yoğuralım ve 4 eşit parçaya bölelim. Daha sonra hamurdan bir beze alıp streç filmin üzerinde merdane yardımıyla yaklaşık yarım santim kalınlıkta açın hurmalı harcı koyup streç film yardımıyla 1 tur dolayıp rulo yapın üzerine yumurta sarısı sürüp badem bastıralım veya tepsiye bolca susam döküp ruloyu 1 parmak kesip pekmez+su karışımına batırıp susama bulayalım. hepsini hazırladıktan sonra buzdolabında 20 dk dinlendirin.Dolaptan çıkarıp 180 DERECE fırında 20 -25 dk pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder