MANTARLI KİŞ
• 250 gr tereyağı
• 1 adet yumurta
• 1 yemek kaşığı sirke
• 2 yemek kaşığı soğuk su
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı kabartma tozu
• Yaklaşık 4 su bardağı un
• İç Malzemesi İçin:
• 500 gr mantar
• 1 adet soğan
• 3 diş sarımsak
• 1 kapya biber
• Yarım kutu sıvı krema (100 ml)
• 1 adet yumurta
• 1 çay kaşığı tuz
• Az miktar karabiber
Mantarlı kiş yapımı için; ilk olarak yarım kilo mantarı temizleyip, ince ince doğrayın.
Kızgın tavaya mantarları atın.(Tava kızgın olursa mantar daha az su bırakır)
Ardindan 1 adet ince doğranmış soğanı,sarımsağı ve 1 adet kapya biberi de ince ince doğrayın ve beraberkavurun.
Damak tadınıza göre az miktar tuz ekleyip, karıştırın.
Ocaktan alıp, soğumya bırakın.
Mikser kabına elenmiş unu,kabartma tozu ve tuzu koyup iyice karıştırdıktan sonra küçük parçalar halinde kesilmiş soğuk tereyağını ekleyelim. Ardından yumurtayı,buzlu suyu ve sirkeyi kaşıkla yavaş yavaş ekleyip kum gibi bir hamur elde edelim. Hamuru, elimize alıp sıktığımızda birbirini tutmalı. Bu kıvamı soğuk suyla ayarlayabilirsiniz.
Kum kıvamındaki hamuru, bir spatula yardımı ile tezgaha yaydığımız streç filmin üzerine alıp, streç film yardımıyla bastırarak daire haline getirdikten sonra streç filmle iyice sararak buzdolabında en az iki saat dinlendirelim. Ben küçük tart kalıplarına yaptım.18 Adet çıkıyor.Kalıplara göre hamurları porsiyonlayıp kalıplara yerleştirin.Tabanina çatalla delikler açın ki şişmesin.180 derecede 25 dk pişirin.Fırından alıp içlerine Mantarlı harcı paylaştırın ve üzerine yumurta ve krema yı çırpıp kaşık ile paylaştırın tekrar fırına yine 20 dk kalsın.İsteğe bağlı kaşar rende yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder