İzleyiciler

24 Aralık 2021 Cuma

BONBON BÖREK

BONBON BÖREK
MALZEMELER
3-4 adet orta boy patates
1 adet kuru soğan
1 çay kaşıgı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytin yağı
3 adet yufka
SOS İÇİN
1 Yemek kaşık un
2 yemek kaşık nişasta
1 şişe soda
Yarım su bardak sıvıyağ
Yarım su bardak tereyağ
1 yemek kaşık sirke
Bulamak için
çiğ susam

YAPILIŞI
Öncelikle patatesleri doğrayıp haşlayalım. Sarımsagimizi rendeliyoruz soğanımızı yemeklik ufak ufak doğrayıp zeytinyağı ile kavuralım. Sonrasında  patateslerimizi soğanımıza ialve edip kavurmaya devam edelim. Üzerine tuzu ve baharatları ilave edip, patatesleri soğuması için bekletelim. Patateslerimiz soğuyunca misket köfte kadar yapıp yuvarlıyoruz . Yufkaları 10×10 cm büyüklüğünde kareler keserek hazırlayalım. Yuvarladıginiz her bir patatesimizin karelerinin ortasina alalım ortalarını sıkı bir şekilde koparmadan büzüştürelim ve hazırladığımız sosa (soda,un,nişasta, eritilmiş tereyağ,sıvıyag,sirke karıştır)batırıp. susama top kısmı batırıp yağladıgimiz tepsiye dizelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder