ÇAM AĞACI SARIMSAKLI POĞAÇA
Malzemeler
1 su su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket instant kuru maya
1 yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep( isteğe bağlı)
Yarım su bardak sıvıyağ
5 su bardağı gibi un(kontrollü koyalım)
Üzeri sos için
7-8 diş sarımsak (ince rende dogrsnmis)
1 yumurta
3 yemek kaşık erimiş (soğutulmuş tereyağ)
1 dolu tatlı kaşık mayonez
1 tutam taze soğan
1 tutam maydonoz
Az tuz
Kaşar peynir
YAPILIŞI
İlk olarak hamurumuz için maya,seker karıştıralım.5 dk aktive olsun.Un,tuz mahlep siviyag ve yumurta ile iyice yoguralim.1 saat mayalansın.
Sos için tüm malzemeyi çırpalim.
Hamurumuzu Ceviz boyutundaparçalara ayırıp yuvarlayalim. İlk olarak 1 tanesini üst ortaya yerleştiriyoruz. Altına 2 adet bezeyi birinciyi ortalayarak koyuyoruz.
Sonra birer artırarak üçgen şekli vererek çam ağacımızın gövdesini oluşturuyoruz.
Son olarak 1 adet daha büyük beze yaparak en alta gövde oluşturacak şekilde hafif dikdörtgen şekli verip yerleştiriyoruz.istenilen şekilde fırın tepsisine alalım 20 dk da tepside o şekilde mayalansın. Sos için sarımsak ince rende yapalım.,taze soğan ve maydonuz kıyalım.yumurtayı çırpalım ,erimiş soğumuş tereyağ ,az tuz ve mayonez karıştır.sarımsak,taze soğan,maydonozla karıştır ve üzerine heryerine sür.190 derece önceden ısıtılmış fır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder