PORSİYONLUK ÇITIR KADAYIFLIKADAYIF TATLISI
Malzemeler:
350 gram kadayıf,
125 gram tereyağ,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 kase ceviz parçası,
Karamelli Şerbeti için
3 su bardağı şeker,
3,5 su bardağı su,
1 yemek kaşığı limon suyu,
Yapılışı
• Öncelikle soğuması gerektiği için şerbetinizi hazırlayın.
• Şekeri tencereye koyup ocağa alın ve şeker hafif karameleşene kadar eriyene kadar kaşık vs değdirmeden eritin ve ocaktan alıp üzerine çok dikkatli soğuk suyu ilave edin.
• Mersk etmeyin katılaşan şeker eriyecek Kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte yaklaşık 10 ila 15 dakika daha kaynatıp indirmeye yakın limon suyunu ekleyip ocaktan alın.
• Soğuması için bir kenara kaldırıp kadayıfı hazırlayın.
• Bunun için yaş kadayıfı bir kabın içine alıp önce tel tel havalandırın ve elinizle didikleyerek küçük parçalara ayırın.
• Ardından erittiğiniz tereyağı ılındıktan sonra kadayıfa ekleyip birbirine iyice yedirin.
• Yağladığınız muffin tepsinizin bölmelerine yarıya kadar kadayıf yerleştirip bardağın tabanıyla iyice bastırın.
• Ardından ceviz ve fındık karışımını serpiştirip üzerlerine tekrar kadayıf yerleştirerek tekrar bardakla iyice bastırın.
• Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirip uygun ebattaki bir tepsiye ters çevirerek çıkartın.
• Soğuyan şerbetimizi sıcak kadayıflarla buluşturup şerbetini çekip soğuduktan sonra isteğe göre kaymakla servis edin. Bu ölçülerden 14-16 adet kadayıf tatlısı çıkıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder