ÇAM AĞAÇLI GALETA
MALZEMELER
1 çay bardağı su
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşık tuz
1 yemek kaşık yoğurt
1 yemek kaşık sirke
2-2,5 su bardak tambuğday unu
Üzeri için
Yumurta akı
Çekirdek içi,susam,mavi haşhaş,keten tohumu
YAPILIŞI
Tüm malzeme güzelce yoğrulur.
Yağlı kağıt arasında incececik açılır ve bıcak ÇAM ağacı şekilli kesilir üzerine yumurta akı sürülür.çekirdek içi,haşhaş,susam,keten tohumu serpilir.kenarları bükülür.170 derecede kızarıp kuruyana kadar pişirilir.Fazla kalan parçalar ilede istediğiniz şekilde çubuk galeta yapabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder