TON BALIĞI KÖFTESİ
Malzemeler (12 adet)
• 3 kutu ton balığı,
• 6-7 dal taze soğan,
• 1 yumurta,
• 1 yemek kaşık hardal
• 1 yemek kaşık limon suyu
• 3 tepeleme yemek kaşığı galeta unu
• 1 avuç kıyılmış maydanoz,
•1 tatlı kaşığı pul biber,1 çay kaşığı karabiber,
• 1 çay kaşığı kimyon,
• Tuz,
• Sıvı yağ.
Hazırlanışı
• Ton balığını bir süzgece alıp tüm yağını/suyunu süzdürün,
• Derin bir kapta balık, ince kıyım taze soğan, yumurta, galeta un, maydanoz, pul biber, karabiber, kimyon,hardal,limon suyu ve tuzu şekil alabilecek kıvama gelene kadar ezerek yoğurun,
• Karışımdan küçük parçalar alıp yuvarlayın ve elinizle bastırarak düzleyin,
• Geniş bir tavanın dibini kaplayacak kadar sıvı yağ koyup kızdırın,
• Köfteleri kızgın yağa yerleştirip arkalı önlü kızartın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder