YILBAŞI ÇİKOLATASI
MALZEMELER
• 2 adet dikdörtgen ince beyaz çikolata
• 2 adet dikdörtgen ince bitter çikolata
• 2 adet ince sütlü dikdörtgen çikolata
• 2 adet ince fındıklı dikdörtgen çikolata
• 2 adet karamelli çikolata(varsa)
• Pasta süsleri (isteğinize bağlı ben boncuk şekerler kullandım)
• Ufak petibörler, tuzlu simit kraker veya fiyonk tuzlu kraker
• Yağlı kağıt
• Tepsi
• İnce tahta çubuk veya tahta şiş
YAPILIŞI
• Önceden 80 c ısıtılmış fırını hazırda tutuyoruz.
• Yağlı kağıdı düz tepsiye koyup üzerine bu çikolataları renklerine göre karışık yan yana gelecek şekilde diziyoruz.
• Fırına en alt rafa koyuyoruz.
• 15 dakika ara ara kontrol edip erimesine bakıyoruz, eğer çikolatalar eridiyse hemen çıkartıyoruz ve çubuk yardımıyla üzerinde gezdirip ebru haline karıştırıp çikolataların renklerini birbirine geçmesini sağlıyoruz (çok fazla karıştırmadan desen çıkacak şekilde)
• Üzerine aldığımız şeker süsleri, Petbörleri ve krakerleri erimişken yerleştiriyoruz.
• 30dk buzdolabına koyuyoruz çikolatalar donuyor.
• Kırıp kırıp isterseniz şeffaf poşetlere koyun kurdele ile bağlayın güzel yeni yıl hediyesi olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder