İzleyiciler

30 Aralık 2021 Perşembe

ZENCEFİLLİ YILBAŞI KUARABİYRLER

ZENCEFİLLİ YILBAŞI KURABİYESİ (GINGERBREAD COOKIE)
MALZEMELER
• 100 gram tereyağı
• Yarım çay bardağı Esmer  şeker
• 1 adet yumurta sarısı
• 2, 5 su bardağı un
• 1 çay kaşık kabartma toz
• 1 paket vanilya
• 1 yemek kaşık bal
• 1 tatlı kaşık sirke
• Yarım çay bardağı pekmez
• Yarım yemek kaşığı tarçın
• 1 tatlı kaşığı toz zencefil
• 1 çay kaşık toz karanfil


Royal icing (süsleme):
• 1 adet yumurta akı
• 5 -6 yemek kaşık bardağı pudra şekeri
• 1 paket vanilya
• 1 tatlı kaşık limon suyu

YAPILŞI
• Şeker ,yumurta sarısı ve tereyağı tamamen bulamaç gibi oluncaya kadar önce düşük sonra yüksek ayarda çırpın.
• Bulamaç kıvamına gelen tereyağının içine yarım çay bardağı pekmezi ekleyerek çırpmaya devam edin.sirke ve balı ekleyin.
• Karışım hazırlanınca spatula yardımıyla biraz toparlayın.
• Elediğiniz unu, kabartma tozu,vanilya, tarçın,karanfil ve zencefili katıp yoğurun.
• Hamur toplanıp kaptan ayrıldığında top haline getirin streçleyerek dondurucuda 15 dakika kadar bekletin.
• Sertleşen ve merdane ile açılacak kıvama gelen hamuru iki adet yağlı kağıt arasına alarak merdane yardımı ile açalım.
• Hamuru açın ve kalıplarla kesin.
• Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin.
• Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 12 dakika pişirin.
• Fırından aldığınız kurabiyeler soğuyuncaya kadar bekleyin ve servis tabağına alın. (Soğuturken fırın tepsisinin içinde değil de tel ızgaranın üzerinde soğutursanız kurabiye hamur gibi olmaz)
• Püf noktası: Kurabiyeleri fırından çıkarınca ilk sıcağının çıkmasını bekleyin ve hala sıcakken yumurta akını ince bir katman halinde üzerlerine sürün, bu kurabiyelerinize parlak bir görüntü verecek.
• İsteğe göre kurabiyeler tamamen soğuduktan sonra, royal icing ile dekore edebilirsiniz. Artan yumurta akını mikserle köpürtün.1 tatlı kaşık limon suyu ile çırpmaya devam.5 yemek kaşık  pudra şekeri ve 1 adet toz vanilya ile mikserle katı bir kıvam elde edene kadar çırpın. Uzun süre çırpmanız gerekebilir. Kabı ters çevirdiğinizde akmaması lazım. Royal icing’i şeffaf bir torbaya koyun ve poşetin ucunu küçük bir şekilde kesip, kurabiyelerinizi süsleyin.ve 150 derece fırında 5dk daha kalsın.İsterseniz fırına koymadan iyice soğuyuncada kendi kendine sertleşecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder