BEEF WELLINGTON
MALZEMELER
• 800 gram bütün bonfile
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı
• taze çekilmiş tane karabiber
• ince çekilmiş deniz tuzu
• 2 Yemek kaşığı hardal
İçi için:
• Yarım su bardağı ceviz içi
• 300 gram kültür mantarı
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 çay kaşığı toz kişniş
• 1/2 çay kaşığı tuz
• 1/2 çay kaşığı karabiber
• 12 dilim füme et
• 8 dilim pastırma
• 6 adet milföy hamuru
Üzeri için:
• 1 adet yumurta sarısı
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 yemek kaşık yoğurt
YAPILIŞI
• Bütün bonfilenin yağ ve sinir kısımlarını alın. Taze çekilmiş tane karabiber ve ince çekilmiş deniz tuzu ilavesiyle tatlandırın.
• Zeytinyağını kalın tabanlı, ızgara izli döküm bir tavada kızdırın. Bütün bonfileyi yüksek ateşte aralarda çevirerek mühürleyin.
• Dış kısmı kabuk tutup kızaran ve suyu yani lezzeti içinde kalan bonfileyi kısa süre mühürledikten sonra ocaktan alın. İçi pembe olması derseniz 200 C fırında 25 dk pişirin.firindan çıkarıp Üzerine hardal sürüp bir kenarda dinlendirin.
• Ceviz içini bıçakla kıyın ya da mutfak robotunda küçük parçalar haline getirin. Üzerlerini nemli bir bezle sildiğiniz mantarları oldukça küçük küpler halinde doğrayın. Hatta ceviz kırıklarıyla uyumlu olana kadar küçültün.
• Bonfileyi mühürlediğiniz tavaya çok az miktarda zeytinyağı alıp kızdırın. Ceviz içi ve doğranmış mantarları yüksek ateşte suyunu çekene kadar kavurun.soğumaya bırakın.
• Toz kişniş, tuz ve karabiber ilavesiyle tatlandırın. Soğuması için ocaktan alıp kısa bir süre bekletin.
• füme et dilimlerini birbirini üzerine gelecek şekilde yan yana dizin. Üzerine pastırmalar ve cevizli ve mantarlı karışımı yayın. Orta kısmına mühürlenmiş bonfileyi oturtun.strech yardımı ile iyice sıkıştırıp 30 dk buzlukta bekletin.
• Pişirmeye yakın Oda ısısında çözdürdüğünüz milföy hamurlarını hafifçe unlanmış mutfak tezgahı üzerinde yan yana dizin. Birleşim yerlerini parmak yardımıyla bastırıp açılmaması nı sağlayın.
• bonfileyi ortaya koyup rulo şeklinde sarın. Hamurların birleşme çizgisini alt tarafta bırakacak şekilde yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Kenar kısımlarını bastırarak kapatın.
• Küçük bir kapta hazırladığınız çırpılmış yumurta sarısı,yoğurt ve zeytinyağını milföy hamurunun üzerine sürün.
• Hazırladığınız beef wellington'u önceden ısıtılmış 190 derece fırında orta pişmiş olması için 20-25 dakika fırınlayın. Etin pişme derecesine göre süreyi arzu ettiğiniz oranda artırın.
• Fırından çıkardığınız beef wellington'u kısa bir süre dinlendirdikten sonra dilimleyerek sevdiklerinizle paylaşın.
PÜF NOKTASI
Orta kısmına mantarlı harç ve bonfile yerleştirmiş milföy hamurlarını kolayca rulo şeklinde sarmak için alt kısmına streç film serebilirsiniz.Mühürlenmiş bonfile ve mantarlı iç harcı hamuru sulandırmaması için oda ısısında soğutmayı unutmayın.Orta pişmiş derecede et seviyorsanız hamura sarılı bonfileyi 20-25 dakika kadar fırınlamanız yeterli olacaktır. 50 dakika pişen et tam pişmiş ve az sulu olacaktır, aklınızda bulunsun.
Ama en garantisi bonfileyi mühürledikten sonra 200 derece alt-üst ayar fırında 30 dk pişirin.Içi tam pişmiş istiyorsanız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder