UMAÇ HELVASI ( KARS)
ÇITIRTILI UN HELVASI
MALZEMELER;
1 ÇAY BARDAK UN
2 YEMEK KAŞIK SÜT(1 ÇAY bardak unu ıslatmak için sütü kullanıcaz)
2 SU BARDAK UN
120 GR TEREYAĞ
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
ŞERBET İÇİN;
1,5 SU BARDAĞI ŞEKER
2 SU BARDAĞI SU
YAPILIŞ;
1 çay bardak Unumuzu kaba alıyoruz ve 2 yemek kaşık sütü döküp elimizle unu ovalaya ovalaya irili ufaklı topraklar yapıp hamur parçalarını elekten geçire geçire kıtırtı oluşturuyoruz.işin püf noktası bu!!! Tencereye yağlarımızı alıp eritip süt ile ovduğumuz unu rengi koyulaşana kadar kızartıyoruz.kızaran kıtır hamur lira 2 su bardağı unuda ekleyip kavurmaya devam.kısık ateşte yaklaşık 20 dk kavurun.
Şerbeti için su ve şekeri karıştırıp soğutup rengi dönen unumuza dökerek kavurarak şerbeti çektiriyoruz.Tabaklara servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder