MİNİ PİZZA POĞAÇA
Malzemeler
Hamuru için;
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
5-5.5 su bardağı un
Üzeri için;
1 adet yumurta
1 yemek kaşık sıvıyağ
Kavrulmuş susam
İç Malzemeler-
Kapya biberi
Yeşil biber
Sucuk-sosis
Kaşar peyniri
Domates
Hazırlanışı
1.Hamuru için ılık süt, ılık su, sıvı yağ, yumurta, toz şeker ve tuzu da ekleyerek çırpıcı ile çırpalım. 2.Ardından yavaş yavaş unu ve mayayı ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
3.Kıvam alan hamurumuzun üzerini streç ile kapatıp temiz bir bezle örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
4.Sürenin sonunda mayası gelen hamurumuzun üzerini açalım, spatula ile karıştırarak havasını alalım.
5.Ardından tezgaha alarak 24 eşit parçaya ayıralım ve elimizde toparlayarak beze haline getirelim.Tepside 15 dk daha bezeli mayalansın
6.Daha sonra tepsiye aralıklı olacak şekilde yerleştirelim ve üzerine sıvıyağ ile yumurta çırparak sürelim.
7.Bezelerimizi kavrulmuş susama batıralım.
8.Bezelerimizin üzerine su bardağının tabanı ile bastırarak şekil verelim. Bardak tabanı yapışmasın diye bardak altını yağlayalım.
9.Poğaçalarımızın çukur kısımlarına dilediğimiz malzemelerden yerleştirelim. Ben sucuk,sosis domates, peynir, yeşil biber,kaşar küp doğrayın karıştırdım ve bardakla çukurlaştırdım hamurların ortasına koydum.
Siz damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
10.Poğaçalarımızı önceden ısıtılmış 175°C fırında 25 dakika kadar pişmeye bırakalım.
11.Pişen poğaçalarımızın ilk sıcağı çıktıktan sonra servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder