GÜLLAÇ İLE TİRAMUSU
Malzemeler
5 adet güllaç yaprağı
100 gram mascarpone yok ise labne veya sürebilir beyaz peynir
5 yemek kaşığı bal (arttırabilirsiniz)
1 su bardak nescafe veya espresso
Yarım su bardak süt
Kakao
YAPILIŞİ
Ben kupta yaptım artan güllaç yapraklarınız ilede değerlendirebilirsiniz Enfes birsey
Ben 3 kupta yaptım.ilk olarak kahvemizi 1 su bardak olarak hazırlayalım ve bir kaseye dökelim içine 2 dolu yemek kaşık bal koyup eritelim Yarım bardak sütüde koyup ılıklaştiralım.(kahve kaynar olmasın güllaçlar kaynar sevmez).
Diğer taraftan 100 gr mascarpone veya labne veya (benim tercihim olansürülebilir beyaz peynir) ile 2 dolu yemek kaşık balı pürüzssüz olacak şekilde çırpalım.Kuplarımıza ilk olarak güllaç yaprağı ıslat koy 2 sıra sonra ballı labne sonra 2 sıra yaprak ıslat koy tekrar ballı labne üste yine 3 sıra ıslat yaprak koy.en üste kalan kahveyi bölştür.1 yemek kaşığı balıda en üste kuplara pay ederek gezdir streçle 1 saat dolapta beklet servise yakın üzerine kakao serp.ENFESSSS
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder