İzleyiciler
1 Mayıs 2022 Pazar
SAMSUN KIVRATMASI
Samsun Çarşamba Kıvratması Malzemeleri
• 2 yumurta
• 2 su bardağı süt
• 2 su bardağı yoğurt
• Yarım çay bardağı sirke ( yarım çay bardağı )
• Yarım paket margarin
• 1 paket kabartma tozu
• Aldığı kadar un
• Bir fiske tuz (hamuru açmak için nişasta)
İç harcı için;
• 5 su bardağı fındık ve
• 2 su bardağı şeker (fındıklar robottan çekilmiş olacak)şekerle fındık harmanlayacak
Samsun Çarşamba Kıvratması Tarifi'nin Yapılışı
Süt ,yoğurt, sirke margarin ve iki yumurtayı güzelce elimizle yoğuruyoruz ,daha sonra unu eklemeden önce kabartma tozunu ilave edip tuzunu da koyduktan sonra birbirine iyice karıştırıp son olarak ununu da ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp incecik açıyoruz, içine hazırladığımız karışımdan göz kararı yufkanın her yerine serpiştirip daha sonra yufkayı oklavaya sarıp iki tarafından rulo şeklinde büzüştürüp oklavayı dikkatli bir şekilde çekip tepsiye yerleştiriyoruz, daha sonra üzerine eritmiş olduğumuz margarini döküp fırına sürüyoruz üzeri kızarana dek pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder